שאלה ותשובה
אלימות כתגובה – ילד בן 7

שאלה בנושא אלימות תלמידים בבית הספר.

חלי ברק שטיין פסיכולוגית חינוכית מומחית. מטפלת ומייעצת לילדים, הורים ומשפחות, מלווה מנהלים ואנשי חינוך. מעבירה הרצאות וסדנאות להורים ואנשי חינוך במסגרות שונות.
שאלה

בננו בן 7 ומגיב באלימות קשה (לא מתוכננת) כאשר ישנן התגרויות מצד ילדים הסובבים אותו (עובר במהירות עצומה מרוגע לזעם בלתי נשלט), בעיקר בסביבת בבית הספר, ע"פ אבחנה אין לו ADD או ADHD והוא גם לא PDD אך הוא ללא ספק לוקה בהבנה החברתית שלו – בניתוח המצב ובדרכי הפעולה. הוא מטופל בתרופות שאמורות לטפל בחרדה ובתוקפנות לצד טיפול רגשי שהוא עובר, אך ללא הצלחה יתרה. האם יש דרך לבצע אבחון מעמיק יותר כדי לקבל תמונה טובה יותר ואצל מי? אנחנו ממש אובדי עצות, מה לעשות?

המון תודה מראש

תשובה

אמא יקרה,

המצב אכן נשמע מטריד

אינני יודעת מי אבחן את הילד עד היום. מי נתן לו את התרופות? מישהו אמור לעשות  אבחנה מבדלת מדויקת מה מקור ההתפרצויות ואז לטפל בו בצורה מקיפה. לא ברור לי מי מאבחן ומטפל בו כיום.

עדיף לפנות אולי ליחידות לבריאות הנפש של קופות החולים או לשירות הפסיכולוגי העירוני, הם ידעו לתת את המענה.

בהצלחה,

בברכה,