בית הספר הממלכתי קהילתי "שרת" הוא בית
עירית בלוך

בית הספר המלכתי קהילתי "שרת" בפרדס חנה מציג מודל בית ספרי להתמודדות עם אלימות. רמת האלימות והוונדליזם בבית הספר ירדה בצורה משמעותית והתופעה כבר כמעט ואינה קיימת.

התפיסה החינוכית

בית הספר מהווה בית חם לתלמידיו, בית מגן, מקבל ואוהב המעודד לצמיחה והצלחה אישית. בית הספר מעודד את הביטוי האישי של הילד ונותן מענה למגוון האינטליגנציות השונות כל שילמד לפעול למימוש הכוחות הטמונים בו. בכך יפתח את ההנעה של הילד ללמידה ולחלום אישי משלו.

בית הספר מטפח את האחריות כדרך חיים. האחריות האישית של הילד להתנהגותו וכערך לחיים המשותפים בבית הספר.

בית הספר מהווה מוקד לפיתוח תהליכי חשיבה.

מתוך הנחלת ערכי אהבת האדם והארץ, בית הספר מטפח את המרקם והפסיפס האנושי של באי הקהילה, מקבל בברכה ומעודד מעורבות הורים בחיי בית הספר.

דרכי הפעולה

1. בי"ס שהוא בית – משמש בית חם לילדים וככזה מדגיש את טיפוח הסביבה הפיזית, הרגשית והחברתית בה נתון הילד.

1. טיפוח תלמידים בעלי צרכים מיוחדים – בתחום הרגשי, חברתי ולימודי.
  2. עידוד הביטוי האישי של הילד בתחומי האינטליגנציה השונים – ע"י הוראה רב תחומית ובין תחומית במחול, מוסיקה,

אומנות, נגינה, ספורט וחינוך תזונתי. בכך יפתח הנעה ללמידה ויכולת לחלום חלום אישי משלו…
4. האחריות – כדרך חיים. טיפוח האחריות של הילד כלפי התנהגותו וכערך לחיים המשותפים בבית הספר.
5. פיתוח תהליכים ואסטרטגיות חשיבה באמצעות המשחק.
6. טיפוח האינטליגנציה הרגשית – טיפוח היכולות התוך אישיות והבין אישיות של הילד על ידי הגברת המודעות לרגש, שיומו,

וויסות ושליטה בהתנהגות.

1. טיפוח מיומנויות יסוד – בכישורי שפה ומתימטיקה.
  2. בית הספר כמנוף קהילתי.

תוצאות

מנהלת בית הספר עירית בלוך, טלפון:   04-6377837