אקטואליה
זה אקטואלי: כנפיים של קרמבו בדרך לסגירה?
צוות חינוך חברתי וכישורי חיים מטח, בשיתוף הקרן לקידום מקצועי

שיח כיתתי בנושא תנועת הנוער "כנפיים של קרמבו" בעקבות פרסומים על סכנה לסגירתה.

תנועת הנוער "כנפיים של קרמבו" הוקמה בשנת 2002, במטרה לשלב במסגרת אחת ילדים ונוער מהחינוך הכללי ומהחינוך המיוחד. התנועה היא יוזמה חברתית ייחודית בחברה הישראלית, והיא נבחרה על ידי האו"ם כ"יועץ מיוחד" בתחום שילוב ילדים ונוער עם צרכים מיוחדים בפעילות חברתית מעצימה. עד היום תוקצבה התנועה על ידי המדינה, אך לאחרונה הוחלט להפסיק תקצוב זה. בעקבות כך קמה זעקה ציבורית ואלפי אנשים חתמו על עצומה נגד סגירת התנועה.

(מבוסס על ידיעה באתר ,YNET 10.12.18)

הפעילות

שאלות לדיון ופעילות בכיתה

האם אתם משתתפים בתנועת נוער?

• אם כן, מדוע אתם/חבריכם הולכים לתנועת נוער?
  • אילו חוויות אפשר לחוות בתנועת נוער?
  • מה היתרונות בהשתתפות בפעילות של תנועת נוער? (למשל – העשרה חברתית, צבירת חוויות, עניין ומשמעות).

הקרינו בפני התלמידים את הסרטון (מתוך אתר החדשות של כאן 11, 17.12.18).

כדאי לאפשר לתלמידים להגיב באופן חופשי על הסרטון שבו צפו ועל התחושות שהעלה בהם. תוכלו לשאול את התלמידים לאחר הצפייה:

• מה חשבתם על הכתבה?
  • אילו משפטים שאמרו המשתתפים בכתבה זכורים לכם במיוחד? מדוע?
  • מה מיוחד לדעתכם בתנועת הנוער "כנפיים של קרמבו"?
  • כיצד לדעתכם השתתפות בתנועת הנוער "כנפיים של קרמבו" תורמת לחונכים ולחניכים?
  • מדוע לדעתכם חשוב לקיים פעילות משותפת לילדים עם צרכים מיוחדים ולכאלו שאינם עם צרכים מיוחדים?

בנוסף, תוכלו לשאול את התלמידים:

• מה, לדעתכם, ניתן לעשות כדי למנוע את סגירתו של הפרויקט?

ניתן לשוחח עם הילדים על דרכים שונות להביע תמיכה בתנועה במטרה למנוע את סגירתה – באמצעות הרשתות החברתיות, חתימה על העצומה המצורפת במערך, הצטרפות לתנועה והתנדבות בה ועוד.

פעילות העשרה:

במידה ותרצו להרחיב בנושא – הפעילות המתוקשבת התנדבות עוסקת בתנועה "כנפיים של קרמבו", וכן בערך הנתינה והעשייה החברתית.