וידאו
לסלוח לאחר. פעילות מלווה לפרק בסדרה דן ומוזלי
שיר דרור וצוות החינוך החברתי במטח בשיתוף הקרן לקידום מקצועי

פעילות בנושא לסלוח לאחר, פעילות מלווה לפרק 'גרנדה קונפיטורה' בסדרה דן ומוזלי.

על הסרט

דן-דן נעלב מאימא שהאשימה אותו במשהו שרוני אחותו עשתה. היא מבקשת את סליחתו אבל הוא לא סולח. בקונפיטורה מרש ומלו מנקים את החצר ובטעות הם זורקים לאשפה פסל שהכין פרצעל – הגרנדה קונפיטורה. הם מנסים לפייס את פרצעל ללא הצלחה, ודן-דן מסביר להם מה משמעות המילה סליחה.

1. התלמידים יבינו מה המשמעות של לסלוח למישהו אחר.
  2. התלמידים יבינו מדוע כשהאחר מבקש את סליחתם לאחר שפגע בהם בלי כוונה – כדאי להם לקבלה.

• הסבירו לתלמידים כי היום נדבר על מצבים שבהם מישהו פוגע בנו בלי כוונה ואחר כך מבקש מאיתנו סליחה על כך.
  • שאלו את התלמידים:
  1. מה זה אומר לבקש סליחה? (למורה: להתנצל על משהו שפגע באחר).
  2. האם קרה לכם שפגעו בכם וביקשו מכם סליחה? ספרו מה קרה ואיך הגבתם לבקשת הסליחה.
  3. האם קרה לכם שפגעתם במישהו אחר וביקשתם ממנו סליחה? ספרו מה קרה, איך הגיב הצד השני, ומה זה גרם לכם להרגיש.

הקרינו בפני התלמידים את הפרק "גרנדה קונפיטורה"/ דן ומוזלי (15:03)

• שאלו את התלמידים:
  1. למה דן-דן לא מוכן לסלוח לאימא? (למורה: אימא האשימה אותו שעשה משהו שבעצם רוני אחותו עשתה, והוא כועס עליה מאוד ולא מוכן לסלוח לה על כך).
  2. בקונפיטורה, על מה כועס פרעצל? (למורה: שמרש ומלו חשבו שהיצירה שלו היא אשפה וזרקו אותה לפח).
  3. האם קרה לכם פעם שהתקשיתם לסלוח? איך פתרתם את הבעיה?
  4. איך מרש ומלו מנסים לפתור את המצב? (למורה: שרים לו שיר, מנסים להצחיק אותו).
  5. האם זה עוזר? (למורה: לא).
  6. איך דן-דן מציע למרש ומלו לפתור את הבעיה? (למורה: הוא מציע להם לבקש ממנו סליחה).
  7. איך דן-דן מסביר לחברים בקונפיטורה מהי סליחה? (למורה: סליחה זו מילה שאומרים כשמצטערים על משהו).
  8. איך פרעצל מגיב לבקשת הסליחה של מרש ומלו? (למורה: הוא מקבל אותה, הוא מספר להם שזה בדיוק מה שהוא היה צריך, זה מה שהיה חסר לו).
  • להרחבה בקשו מהתלמידים לצייר או לכתוב איגרת סליחה למישהו שפגעו בו או לנסות להיזכר במצב שבו נפגעו ממישהו, וכן לכתוב מה הם היו שמחים שיהיה כתוב באיגרת סליחה שהם מקבלים.
  • הזמינו את התלמידים להציג את האיגרות בסיום.
  • לסיכום שאלו את התלמידים: מה התחדש לכם בעקבות הפעילות היום?

משתתפים: ירדן בר-כוכבא, עידן אלתרמן, ליאור כלפון, נעם פרנק, טל בלכרוביץ', דידי שחר וז'יל בן דוד (מפעיל את מוזלי)
בימוי: בובי לקס
תסריט: שחר סיטנר ואור ישראלי